Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je svoj život izgubio jedan od najboljih pjevača koje je Balkan ikad vidio, Šaban Šaulić, njegova porodica je bila neutješna. Iako su svi ljubitelji narodne muzike širom regiona tugovali za ovom legendom koju su sa svakim pravom zvali kraljem narodne muzike, sigurni smo da je sve to najteže palo njegovoj djeci i njegovoj dugogodišnjoj supruzi Gordani, koja je nakon četrdeset godina izgubila svog životnog druga.

Ovih dana se navršilo šest mjeseci otkako se dogodila ta nesreća, a tim povodom su se svi njegovi najbliži odlučili da okupe na njegovom grobu na Novom groblju, gdje je porodica odlučila da želi ostaviti Šaban na vječni smiraj. Na ovo okupljanje su prvo stigli Ilda i Mihajlo Šaulić, a dok su oni zapalili svijeće za spokoj duše i položili cvijeće na nadgrobni spomenik svog oca, stigla je i Šaulićeva starija kćerka Sanela, koja je prekinula svoj godišnji odmor kako bi na ovaj dan bila sa svojom porodicom.

Nedugo poslije se pojavio i Šabanov priznati vanbračni sin, Robert Šaulić, a ono što je zanimljivo jeste da je ovo bio prvi put da su sva Šabanova djeca bila na okupu u isto vrijeme.

Osim njih, na groblje su stigli i Hasan Dudić, Nataša Gluhović, zatim Šabanovi sestrići, Bećir i Šaban, a svi su se pomolili za dušu pokojnika i ostavili cvijeće i svijeće, te su na taj način pokazali da čovjek kao Šaban nikad neće biti zaboravljen, a živjet će, sigurno je i kroz svoje pjesme koje smo svi voljeli.

Preporučeno
Loading..