Ako želite da efektivno smršate onda morate da deaktivirate hormone koji skladište salo, a ovo ćete uspjeti uz ovih par savjeta.

Jedini način da se smanji nivo kortizola je da meditirate ili vježbate. Zdrava ishrana je isto tako jako važna, nemojte jesti mano meso, jedite ribu i orahe, unesite što više omega 3 masnih kiselina, isto tako jedite povrće i voće. Veoma je bitno i da dovoljno spavate.

Visok nivo insulinske rezistencije doprinosi gojenju, a isto tako i dijabetesu.

Najbolji način da se ne razvije rezistencija na insulin je što manji unos šećera. On je glavni uzrok viceralne masnoće, dakle, spavajte sedam- osam sati dnevno, zbog toga što manjak sna isto tako dovodi do rezistencije na insulin.

Estrogen se povećava dijetom ili fiziološki. Kod
žena se nekad povećava zbog terapije kontraceptivnim pilulama, a najbolje ga je smanjiti prirodnim putem. Jedite namirnice koje su bogate vitaminima kao što su zob i ječam, organsko površe i voće koji će sami, prirodno da smanje estrogen.

Leptin je jedan hormon koji iznenađujuće funkcioniše.

Kada jedete više ovaj hormon više i brže reguliše šećere i masti, a radi potpuno suprotno kada ne jedete dovoljno. Najbolji način da podignete nivo leptina je da konzumirate ugljene hidrate, ali da pritom i obavezno vježbate, jer to je uz takvo konzumiranje jako bitno. Brze šetnje će vam itekako pomoći u povećanju endorfina koji smanjuje ankcioznost i stres.

I teretana će vam isto tako biti od koristi, posebno ako vam to uđe u naviku.

Preporučeno