Nedavno je na sajtu „Bright Side“ podijeljena ispovijest jednog muškarca koji je zbog brojnih obaveza bio prisiljen na to da sprovede jedan prije svega radikalan eksperiment, pa je tako odlučio da jednu cijelu sedmicu izdrži spavajući samo dva sata dnevno. Naime, dalje je on ta dva sata razdijelio u dremke od po 20 minuta, a sve je to uradio zbog brojnih obaveza koje je imao na poslu, a s kojim je imao poteškoća da ih sve uspije obaviti.

Tako je počeo svoj eksperiment, a prvi dan je neprestano zijevao i morao je stalno da unosi u svoje tijelo nove doze kofeina, ali je opet uspio da ostane fokusiran, a te noći mu nije bilo teško ni da se probudi nakon tih svojih 20 minuta odmora. Drugog i trećeg dana je promijenio promjene na sebi. Kada bi bio produktivniji, raspoloženje bi mu se pogoršalo i obrnuto. Uspio je da završi svoje započete projekte, ali nije imao želje da komunicira sa ljudima.

Već četvrtog dana je imao vremena i za čitanje, trening i meditaciju, ali je tada već počeo da osjeća hronični umor kojeg se nije mogao riješiti. Petog dana se osjećao kao da gubi razum, a primjetio je da sve što radi, radi mehanički.

Posljednja dva dana je bio užasnog raspoloženja, ali je tada već bio gotov sa obavezama koje je trebao da radi čitavog mjeseca. Shvatio je da je nespavanje utjecalo na kvalitetu posla koji je obavljao, ali da mu je donijelo i strašne glavobolje, pa tako svoj eksperiment nikome ne preporučuje.

Preporučeno
Loading..