Na internetu često možete da pronađe razne trikove koji vam mogu pomoći oko održavanja vašeg doma, a često je riječ o nekim neobičnim savjetima za koje dotad niste imali priliku da čujete. U našem današnjem članku vam i mi donosimo jedan takav, a inače je riječ o triku koji kaže da možete naprosto da promijenite svoj život ako počnete da praktikujete da čistite svoje namirnice sa jednom namirnicom.

Sve što vam treba za ovo jeste ustvari obična kuhinjska sol, a ukoliko ste primjetili da djeca često pate od prehlade, da sobne biljke loše rastu u vašem domu, da vam često propadaju električni uređaji koje kupujete, ako stvari nestaju ili ako imate finansijskih problema, onda bi ovo moglo itekako dobro da vam dođe i da vam pomogne.

Prije nego počnete sa ovim ritualom, neophodno je da se riješite smeća iz svog doma, te da odbacite sve stvari koje bi mogle da guše prostor u kojem živite i koje sputavaju širenje pozitivne energije. Operite svoje zavjese i prozore, kako će vam to pomoći da se osjećate bolje i slobodnije u svom domu. Nakon toga, u kantu od 10 litara vode dodajte samo jednu supenu kašiku obične soli.

Krpu skvasite u toj vodi, zatim je dobro iscijedite, pa prebrišite pažljivo površine u svom domu kao šot su police, stolice, vrata, brave, a ne zaboravite i podove. Još jedan savjet jeste da kupite posebnu sol koju ćete koristiti za ovakvo čišćenje, te da nju nikad ne koristite u kuhinji pri pripremi obroka.

Preporučeno
Loading..