Svi mi znamo koliko je med koristan za naše zdravlje i blagostanje, ali opet, ne škodi ni da vas na to podsjetimo s vremena na vrijeme. Uskoro nam stiže razdoblje kiše i hladnijeg vremena, pa će biti dobro ako u ovim mjesecima ojačate svoj imunološki sistem kako biste mogli da izdržite sve što će se naći pred vama. Ako med budete uzimali svakog dana u umjerenim količinama, u našem današnjem članku vam otkrivamo šta će to značiti za vaše tijelo.

Med inače ima sposbnost da čisti, štiti i liječi rane, pa se tako širom svijeta koristi za njegu kože. Kako god, on pomaže i vašem tijelu da izbaci sve toksine iz sebe. Isto tako može da vam pomogne ako se mučite sa viškom kilograma, kako će on ubrzati rad vašeg metabolizma. Isto tako obiluje nutritivnim karbohidratima, pa ćete na ovaj način da poboljšate svoje atletske sposobnosti i da imate više snage za treniranje.

Med vam može pomoći i pri mamurluku, ali i ako se inače mučite sa nesanicom. Ukoliko svakog dana uzimate po samo jednu kašiku meda, budite sigurni da će to da smanji anksioznost koja vas inače muči, te da ćete se bolje nositi sa stresnim situacijama.

Kao što smo već i spomenuli, med ima odličnu sposbnost da jača imunološki sistem kod ljudi, a isto tako poboljšava i pamćenje i zdravlje našeg mozga, pa ćete konzumacijom istog da smanjite rizik od pojave raznih bolesti koje pogađaju nervni sistem. Redovno uzimanje meda će ojačati i zdravlje vašeg srca i kardiovaskularnog sistema općenito.

Preporučeno
Loading..