Mnogi ljudi pronalaze mir u radu u baštama i vrtovima, ali činjenica je da se morate itekako informisati o tim temama ukoliko planirate da napravite nešto što će uroditi plodom. Kako god, ono što biste u svakom slučaju trebali da izbjegavate jesu razna hemijska sredstva i herbicidi koji na prvu obećavaju bajne rezultate, ali ako se pogleda generalno, na kraju sebi napravite mnogo više štete sa istim, nego što sebi pomognete.

Kako god, u našem današnjem članku vam donosimo neke alternativne načine koji će vam pomoći da zamijenite hemijske produkte u svom radu, a posebno kada je riječ o uklanjanju korova koji je nezaobilazan u svakom vrtu. Naime, ukoliko tražite za sebe neko preventivno rješenje, onda bi u svakom slučaju vaš izbor trebala da bude soda, koja može da spriječi rast korova.

Sve što treba da uradite jeste da pukotine na području gdje raste korov pospete sa natrijevom sodom, a ako ste već primjetili da je korov narastao, onda vam od koristi može biti i obična soda za pečenje koja se nalazi u svakoj kuhinji. Jedna mala kašika sode će uspjeti da prekrije cijelu biljku korova, uključujući i lišće, ali i stabljike.

Isto tako koristan trik jeste da pomiješate jednu čašu soli i dvije čaše obične vode, a onda da to ostavite da prouha. Nakon toga tu otopinu trebate presuti u neku bočicu sa prskalicom, a sprejem nanijeti otopinu na korov kako biste ga uništili. Da li vi inače imate neki trik koji vam se pokazao od koristi?

Preporučeno
Loading..