Ove srede je definitivno vest broj jedan u Hrvatskoj to, što je sveštenik iz Rijeke, odbio da krsti malu bebu, koju je lez*ejski par, dobio sa umetnom oplodnjom,. Vest je naišla na jako veliki broj kako pozitivnih, tako i negativnih komentara. Po njemu se ovo kosi sa moralima kršćanstva i katolicizma uopšte, a izjavio je da su njegovi roditelji grešni, te da nema šanse da on krsti njihovo dete.

Mi vam takođewr danas donosimo jedan slučaj, koji je pre izvesnog vremena potresao celu Srbiju. Naime, izvesni Nenad je došao kod sveštenika dan pre samog krštenja, te je pitao koliko bi koštalčo krštenje njegovioh blizanaca. “Hteo sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Pre godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštanika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara” započeo je ispovest Nenad.

Koliko god bio spreman da sve to plati, ipak se radi o cifri sa kojoim su i više nego preterali. Inače sve se desilo sada već davne 2017 godine, a malo je falilo da odustane od svega, ali ga je žena ipak naterala da se raspita i po ostalim crkvama. “Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je “tarifa”, pa da vidim gde je najjeftinije jer sam stvarno hteo da krstim svoju decu. Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije hteo da uzme novac. Rekao mi je: “Ikona je tamo, ako želite vi ostavite novac kao dobrovoljni prilog i to je to”, istakao je Nenad.

Preporučeno