Zbog svojih okruglih listića, biljka se zove Pilea peperomioides nazivaju i kineskim dolarom, a vvjeruje se da ova biljka privlači novac i sreću kao magnet u vašoj kući.

Ova biljka potiče iz jugozapadne Kine, nazivaju je još i biljkom prijateljsta, a dobra stvar je da nije teška za održavanje. Biljke koje su preuzete od prve sadnice malo sporije rastu, kasnije jako brzo, a kinesi dolar obično raste do visine oko 30 centimetara.

Biljka kineski dolar voli svjetlost, ali ne direktnu, a ako joj fali vode, ovo će vam pokazati smeđim i tankim vrhovima listića. Znat ćete da je dehidrirala ako se listovi previše savijaju, a ukoliko je previše izložena suncu, listovi će postati smeđi.

Dakle, glavni trik da bi ova biljka radila i privlačila novac, je da je ne izlažete direktnom uticaju sunca, zalivajte je redovno, ali ne previše zbog toga što ne voli da bude natopljena vodom.

U feng shuiju na biljke se generalno gleda pozitivno, ali je jedna ipak najvažniha od svih drugi. Dakle radi se o krasuli, a ova biljka se smatra toliko važnom u azijskoj kulturi da se čak prenosi s koljena na koljeno.

Prema feng shuiju, bilo kakva lijepa zelena biljka pomaže u privlačenju dobre energije i novca, ali krasula ili drvo novca kako je još nazivaju je najbolji izbor za to.

Najbolje je da bude posađena u mješavinu pjeska, šumskog humuca, zemlje za cvijeće, i još uz malo sitnog šljunka. U periodu mirovanja, a to je od oktobra do aprila, treba je zalivati što manje, a idealno je jednom do dva puta u toku cijele zime.

Preporučeno