U zadnjih petnaest godina je u regionu najpopularnije muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ uspjelo da proslavi na desetine, ako ne i stotine pjevača i pjevačica koji su uspjeli da se probiju na sami vrh domaće muzičke scene.

Uvijek se u ovom takmičenju pojavi neki od takmičara koji naprosto osvoji srca publike, pa čak i da nekim slučajem ne odnese pobjedu, za njega je kasnije zagarantovano da će napraviti dobru karijeru, naravno, ako nastavi da bude uporan u namjeri da se bavi onim u čemu uživa, što je u njihovom slučaju muzika i pjevanje.

Što se tiče ove sezone, jedna od omiljenih takmičarki je i Džejla Ramović, koja inače dolazi iz Bosne i Hercegovine, iz Goražda, a ova mlada takmičarka je jedna od onih koje najviše obećavaju, a oko toga je saglasan i stručni žiri. Bez ikakve sumnje je da je njena mentorica, Marija Šerifović ponosna na sebe što je prepoznala njen talenat, te polaže velike nade u nju.

Kada je Džejla u nekoliko navrata govorila o svom odnosu sa mentoricom, priznala je da se za nju nikako ne može reći da je popustljiva, ali nikad od svojih takmičara ne traži nešto što je nemoguće ostvariti, nego se jednostavno trudi da ih natjera da napuste svoju komfort zonu, te da se uvijek trude da ostvare više i da pomjeraju svoje granice, što se njoj lično itekako dopada i uživa sve vrijeme u tome što joj se pružila šansa da radi sa Marijom Šerifović, a ne sumnjamo da je zadovoljstvo obostrano u ovom slučaju.