Andrija Milošević je srpski glumac i televizijski voditelj. Poznat je po ulozi u kazališnoj predstavi Pevaj, brate i TV seriji M (j) Večni brak, Budva na poplavi iz mora i ne odustaje, Nina.


Rođen u Titogradu, SR Crna Gora, SFR Jugoslavija kao stariji sin majke Vere i oca Peke, ima mladog brata Velibora. Djetinjstvo je proveo u Nikšiću gdje je aktivno igrao nogomet za Sutjesku. Sa šesnaest godina postao je student prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. U drugoj godini studija imao je glavnu ulogu u pozorištu, a zatim sarađivao s kazališnim redateljem Milanom Karadžićem. U Crnoj Gori je svirao u mnogim emisijama sa mnogo reditelja i glumaca.

Preselio se u Beograd 2000. godine, na poziv Svetozara Cvetkovića, koji ga je angažovao u Ateliju 212 u emisiji Grb prljavog čoveka. Godine 2003. počeo je raditi na TV seriji Gej Brak s redateljem Milanom Afrojackom i piscem Stevanom Koprivicom. Ta uloga crnogorskog mladića Banjoa napravila je proboj u svojoj karijeri.

Crnogorska rediteljka Marija Perović nagradila ga je glavnom ulogom u filmu Ponovno spakujemo majmune, a zatim je snimio seriju Karađorđe i kazalište. U “Zvezdarskom teatru” svira u predstavi Tri Sorele, zajedno sa kolegom iz M (j) echoviti braka Slobode Mićalović. Takođe svira u predstavi Za tvoje oči samo u “Kultu pozorišta”.

Preporučeno
Loading..