Kao što smo već par puta napomenuli, iako su mozgalice jako zanimljive za cijelu porodicu, veoma su bitne i za naše moždane vijuge, odnosno za naš sam mozak.

Vrlo je važno da svoj mozak ponekada trenirate, jer to spriječava senilnost, i pomaže da brže pamtite a i da razvijete svoju moć zapažanja. Iako ste do sada, vjerujemo, naišli na mnogo mozgalica, mi za vas imamo još jednu, novu, koju ne može baš svako riješiti.

Testiranje vještina može da bude intrigantno ali i zabavno, pogotovo kada vam se čini da je izazov puno lakši nego što je tu ustvari slučaj kad prvi put test i pogledate.

Tako je “Duck Challenge” postao viralan, tako što je natjerao korisnike svih društvenih mreža da više od dva puta pogledaju ovu sliku kako bi zaista vidjeli šta se to tamo dešava. Ova jako zanimljiva zagonetka je postala hit na svakoj društenoj mreći.

Bright Side se odlučio pridružiti se ovom izazovu te žemo da testiramo i vaše sposobnosti opažanja.

Sada je vaš zadatak da pokušate pronači tačan broj majmuna, odnosno da pokušate otkriti koliko to majmuna krije ova slika. Mi ćemo vam naravno dati odgovor ukliko ne možete sami da otkrijete koliko ih ima, ali prvo pokušajte sami, nekoliko puta, potom dajte svoj odgovor i na kraju provjerite da li ste tačno odgovorili. Ukoliko ste pronašli tačan broj morate znati da je vaša moć zapažanja jako dobra.

Dakle na slijedećoj slici možete vidjeti koji je odgovor:

Preporučeno