Nije rijetkost da neke poznate ličnosti imaju braću ili sestre koji se nikad ne eksponiraju u javnosti, ali zaista je mnogo onih koji koriste slavu svojih najbližih da bi se i oni progurali do svijeta showbizza. Ipak, kada je u pitanju sestra jednog od najpoznatijih domaćih voditelja, Ognjena Amidžića, ona nikad nije bila zainteresirana ni za kakve prednosti koje nudi svijet showbizza, pa nije nikakvo veliko čudo što većina ni ne zna da Ognjen ima sestru.

Ipak, on se uvijek ponosio time što je njegova sestra Maja magistar engleskog jezika, a za nju tvrdi da priča tečno engleski i to sa čistim britanskim naglaskom, što je nešto čime se i ne može baš pretjerano mnogo ljudi pohvaliti. Nikad nije željela da se medijski eksponira, ali su ona i njen brat uvijek bili jako bliski. Razlika između njih je samo dvije i po godine, pa kaže da se prema njoj nikad nije odnosio pretjerano kao stariji brat, nego da su odrastali kao najbolji prijatelji.

Za svoje roditelje je Ognjen izjavio da su uvijek imali autoritet, ali da nisu bili strogi prema njima, te da se uvijek jako dobro znalo šta se smije, a šta ne smije raditi u njihovoj kući.

I danas se Ognjen i Maja drže zajedno, te je on u više navrata naglasio da je zaista ponosan na sve što je ona sama postigla, ali opet ne može se demantovati da je i on uspio da napravi jako dobru karijeru u svijetu showbizza, što ne pođe baš svakome za rukom.

Preporučeno
Loading..