Hiljadu i jedna noć je jedna od najpoznatijih serija koje su na područje Balkana došle iz Turske. Svi se sjećamo Šeherzade. Ona je sada drastično promijenila izgled i potpuno je neprepoznatljiva.

O Šeherzadi:

Bergüzar Gökçe Korel Ergenç (rođen 27. kolovoza 1982.) je turska glumica.
Korel je debitovala kao Leyla u Kurtlar Vadisi: Irak (Dolina vukova: Irak). Došla je do široke publike nakon što je glumila hehrazat Evliyaoğlu u Binbir Gece. Pojavila se u Magnificent Century kao gostujuća uloga Monice Teresse za jednu epizodu (epizoda 24). 2012. godine glumila je kao Feride ğadoğlu uz Kenan İmirzalıoğlu u popularnoj seriji Karadayı.

Korel je kćer glumca Tanju Korela, albanskog porekla i glumica Hülya Darcan koja je albanskog porekla. Završila je kazališni odjel Univerziteta likovnih umjetnosti Mimar Sinan. Korel se u avgustu 2009. godine oženio kolegom Halitom Ergencom, koji je bio njen partner u Binbir Gece. U februaru 2010, rodila je prvo dijete para, dječaka.

O njenom suprugu Halitu Ergencu:

Halit Ergenç rođen je 30. aprila 1970. u Istanbulu kao sin glumca iz ešanskog doba Sait Ergenç. Srednju školu završio je u srednjoj školi Beşiktaş Atatürk 1989. godine i upisao Tehnički univerzitet u Istanbulu kako bi studirao brodogradnju. Diplomirao je na Odjeljenju za operete i muzičko pozorište Univerziteta likovnih umjetnosti Mimar Sinan. Podržavao se kao kompjuterski operater i marketer. Kratko je radio kao prateći vokal i plesač za Ajdu Pekkan i Leman Sam.

Godine 1996. Ergenç je počeo glumiti u Dormen teatru i imao je svoju prvu glavnu ulogu u mjuziklu Kralj i ja. Uspostavio se na televiziji sa svojom ulogom u seriji Kara Melek. Nastavio je da radi u pozorištu sa predstavama Kiss Me, Kate, Tatly Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Amfitrion 2000, Evita, Hayalet i Ötekiler i ıarkılar Susarsa. Nakon nastupa u seriji Köşe Kapmaca i Böyle mi Olacaktı, otišao je u New York i glumio u mjuziklu The Adventures of Zak.

Preporučeno
Loading..