Jedna od najpopularnijih domaćih estradnih pjevačica je sasvim zasluženo Lepa Brena, koja je već decenijama jedna od najuspješnijih i najtraženijih pjevačica na našim prostorima. Kako god, iako je ona tako popularna bila širom zemalja bivše Jugoslavije, većina nije upoznata s činjenicom da je Lepa Brena zapravo iz Brčkog, tačnije da je rođena u Tuzli. Njeno pravo ime je Fahreta Jahić, a nadimak Brena je dobila od trenera u svojim tinejdžerskim danima.

Kada je počela da nastupa kao pjevačica u grupi Slatki greh shvatila je da mora da izabere neko umjetničko ime, te iako je ona htjela da to bude samo Brena, drugi su joj savjetovali da doda i ono „Lepa“, a nije bilo nikakve sumnje da joj taj atribut zaista i priliči, kako je ona i dan danas smatrana jednom od najljepših žena cijele Jugoslavije.

Napravila je karijeru na kojoj joj većina njenih kolega može samo da nastavi da zavidi, ali ipak, i dalje oduševljava svoje fanove i svojim nastupima i koncertima, ali i time kakva je u privatnom životu. Jučer je svojim fanovima preko društvenih mreža čestitala muslimanski praznik Bajram, što je mnoge oraspoložilo.

Kako god, bilo je i onih koji su se uvrijedi, te su rekli za Lepu Brenu da je ona zapravo Jelena Živojinović, te da nema razloga da se diči nekim muslimanskim praznikom. Ipak, to je samo govor mržnje koji je na internetu i više nego ustaljena stvar na koju se više niko od nas pretjerano ne treba ni da obazire. Da li se i vi slažete sa nama?

Preporučeno
Loading..