Jedan od najpopularnijih pjevača u našem regionu je u svakom slučaju Zdravko Čolić, koji je u godinama koje je proveo na domaćoj estradi napravio karijeru na kojoj mu većina njegovih kolega, kako iz njegove generacije, a posebno I oni mlađi, mogu samo da zavide. Ipak, ono oko čeg ase svi slažu jeste da je jedan pjevač sa domaće estrade toliko sličan Zdravku Čoliću, da bi se moglo pretpostaviti I da je on Zdravkov sin kojeg on nikad nije želio da prihvati.

Riječ je o pjevaču Amiru Kaziću Leo, koji je od samog početka svoje muzičke karijere sve podsjećao na velikog Čolića, a onda su se domaći mediji složili da Leo nikad nije oponašao Čolića, nego da je on zapravo isti kao I njegov uzor. Amir Leo je inače rođen u Sanskom Mostu, a već u srednjoj školi je znao da se u životu želi baviti muzikom I pjevanjem, te nije odustao od svog sna.

Kako god, imao je nekoliko pjesama koje su postale pravi hitovi, a među njima su I pjesme “Ljubi, Ljubice”, “Ivana”, “Sram te bilo”, te duet “Kreni” koji je snimio sa Severinom, a koji je bio izuzetno uspješan kod publike.

Svi se slažu da Amir zaista podsjeća na Čolića, a mi bismo rado čuli I vaše mišljenje o njemu, pa nam pišite u komentarima ispod našeg današnjeg članka da li I vi smatrate da je tako ili ipak ne.

Preporučeno
Loading..