Na početku ove godine, domaća muzička scena je ostala bez jednog od najboljih pjevača koji su ikad živjeli na našim prostorima, a riječ je o legendarnom Šabanu Šauliću, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj nakon što se drugi automobil zabio u auto u kojem se nalazio poznati pjevač sa još dvojicom muškaraca, a iako je doktorski tim odmah reagovao, pjevač i njegov dugogodišnji kolega su izgubili bitku.

Ono što su liječnici tek nedavno otkrili jeste da kada je hitna pomoć stigla na lice mjesta, tada je Šaulić već izašao iz svog auta, te je bio u potpunosti svjestan i govorio je. Ipak, niko u blizini ga nije mogao razumjeti jer je govorio srpski. Shvatili su da se žalio da ga boli grlo, te da se njegovo stanje pogoršavalo iz minute u minutu. Prema njemačkim standardima, dato mu je sredstvo za uspavljivanje, pa je helikopterom prebačen do bolnice.

Utvrđeno je da je on bio najteže povrijeđen na licu mjesta, a bez obzira na trud ljekara, nije tu bilo puno toga što se moglo uraditi po tom pitanju.

Gubitak je najteže pao Šabanovoj porodici, djeci i udovici Gordani koja je tog dana izgubila svog životnog druga nakon četiri decenije koje su zajedno proveli. Ipak, ožalošćeni su bili i fanovi širom regiona i Europe koji su izgubili jednog umjetnika koji je obarao sve s nogu čim bi pustio svoj glas. Ipak, nastavit će da živi kroz svoje pjesme koje još dugo vremena neće biti zaboravljene, sigurni smo u to.

Preporučeno
Loading..