Jedna od najpoznatijih pjevačica u našem regionu je bez ikakve sumnje Ilda Šaulić, kćerka jednog od najpoznatijih pjevača narodne muzike u regionu, pokojnog Šaban Šaulića, a u više navrata je Ilda dokazala da zaista krv nije voda, te da je i ona jednako talentovana kao i njen otac. Pjesma kojom je Ilda uspjela da osvoji cijelu estradu bila je „Stani dušo da te ispratim“, a poslije tog hita, svima je bilo očigledno da će ona još dugo vremena da bude dio domaće muzičke scene.

Ono što većini nije poznato, da je Ilda prije muzike imala posve neobičan izbor zanimanja, pa je tako čitavo svoje djetinjstvo, zajedno sa tinejdžerskim danima posvetila sportu i to ni manje ni više nego tenisu. Ušla je čak i u prvih 500 teniserki na WTA listi, te je stalno putovala po raznim turnirima gdje je uvijek uspjevala da ostvari nevjerovatne uspjehe bez obzira na konkurenciju.

Bila je itekako posvećena tenisu jer je zaista uživala u tome čime se bavila, a čak i tokom karijere kao tenisera, s vremena na vrijeme je znala da zapjeva kao prateći vokal svom ocu, koji joj je uvijek govorio d aje itekako talentovana. Kako god, nije prošlo dugo prije nego je poslušala njegov savjet i krenula njegovim koracima.

Kaže da je upravo njen otac bio i njena najveća podrška, te da joj je bio ujedno i najveći i najbolji kritičar kojeg je mogla da ima na početku svoje karijere. Imali su nevjerovatan odnos, a svi znaju da je ona bila njegova mezimica u porodici.

Preporučeno
Loading..