Poznati narodni pjevač Predrag Živković Tozovac je riješio da u 84. godini svog života kruniše ljubav sa ženom sa kojoj je proveo prethodne četiri decenije, a vijest o vjenčanju je naišla na veliki odjek u javnosti.

– Umoran sam od svega zaista. Nisam očekivao da će naše vjenčanje izazvati ovoliku pažnju medija i ljudi. Sa druge strane, prija mi kada vidim da su ljudi još uvijek zainteresovani za mene i ono što sve radim. Sada mi je potreban odmor i zato na neko vrijeme odlazimo na Kosmaj, daleko od svega – istakao je Predrag za jedan domaći magazin.

Par je ipak želio da vjenčanje u njihovom domu na Voždovcu protekne u nekoj intimnoj atmosferi, samo u prisustvu matičara, kumova kao i najbližih prijatelja, vrlo brzo su shvatili da o ovom događaju bruji cijeli region.

– Željeli smo da se vjenčamo daleko od očiju javnosti, ali zahvaljujući jednoj fotografiji, koju je moja kćerka poslala svojoj drugarici, sve je objelodanjeno do detalja – ispričala je Emilija.

Da podjsetimo onda kada se Tozovac oženio izjavio je slijedeće:

– Nema to veze s mojim godinama ili bilo čijim. Bio sam oženjen kao mlad čovjek, s dvadeset godina. Brak taj put nije uspio. Živim s Emilijom, koju najljepše volim već punih četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da okrunim jedno zajedničko vrijeme života u najveću ljubav, kazao je tada Tozovac.

– Bilo je zaista veselo. Jako emotivno za mene, radovao sam se tome. Ali ova drugarica korona nije nikome prijatelj, pa ni nama. Zato smo to uradili najintimnije, u našem stanu. Došao je matičar s kumovima, i to je sve. Ljubav je u pitanju, rekao je muzičar kojem je ovo drugi brak.

Preporučeno