Nažalost, kada je riječ o crnoj hronici, ne možemo poreći da je ona dio naših svakodnevnih života, te da stalno na portalima na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o situacijama koje se dešavaju širom regiona, a koje nam mogu slediti krv u žilama. Tako je u proteklih nekoliko dana cijeli region zanijemio zbog vijesti da se djevojčica, koja je imala samo četiri godine, udavila u bazenu koji se nalazio u dvorištu porodične kuće.

Naime, beogradski mediji su bili ti koji su prenijeli ovu vijest, a navodno se tragedija koja je sve potresla dogodila oko podne u jednom selu koje se nalazi u općini Pančevo. Riječ je o selu Omoljica, a dijete je bez nadzora ušlo u bazen, te se tako tragedija dogodila. Svi su u šoku, uključujući i mještane, ali u svakom slučaju je cijela situacija najteže pala porodici i roditeljima koji se teško nose sa cijelom situacijom.

Ova tragedija treba da posluži kao lekcija svim roditeljima, ali i inače svakoj porodici koja ima neko malo dijete da se bazeni koji su tako omiljeni djeci u ovim toplim, ljetnim danima uvijek trebaju zaštititi i da se djeca ne smiju puštati bez nadzora u blizinu istih.

Tragedije ovakvog tipa uopšte nisu rijetke, nažalost, a svima je poznato da mala djeca vole da istražuju nepoznato, te da nisu ni svjesni opasnosti koja im prijeti na svakom koraku koji sami prave. Kako god, u većini slučajeva se to dobro završi, ali nažalost, ova djevojčica nije imala te sreće, a ni njeni roditelji koji sada tuguju.

Preporučeno
Loading..