Jedna od najljepših glumica u bivšoj državi krajem 60. i početkom 70. godina je bila Milja Vujanović koja je bila proglašena i za Mis Srbije 1967. godine, a poslije toga joj je ponuđena i uloga u filmu Rani radovi koji je režirao Želimir Žilnik.

Ovaj film je osvojio i nagradu Zlatni medved na festivalu u Berlinu, a poslije toga su veliki broj Milji predviđali veliku filmsku karijeru.

Ona je nakon toga glumila u Bube u glavi, Neretva, Most, Sneg na usnama i filmu Majka, sin, unuk, unuka i mnogim drugima, a ostala je upamćena ao jedina pored Eve Ras koja je bila spremna da se za potrebe filma u to vrijeme tada skine gola što je ona tumačila riječima da i izgleda bolje bez odjeće. Milja je bila po mnogo čemu posebna, a u to vrijeme je završila dva fakulteta, žurnalistiku i dramsku akademiju.

Iako joj je glumačka karijera išla dobro ona se odjednom povukla iz ovog svijeta i počela je da se bavi astrologijom te se i tu obrazovala i završila mnoge poznate i svjetski priznate astrološke škole. Kada su je pitali zbog čega je napustila glumu kazala je da je u jednom trenutku shvatila da likovi koje glumi izgovaraju rečenice koje ona sama nikada ne bi kazala.

Astrologijom se bavila preko 30 godina a jedna od specifičnosti koja pokazuje njenu osobenost je da se udala za zvijezdu na nebu koja se zove Regulus i to je i uzela za svoje prezime.

Međutim, tragedija je snašla u privatnom životu kada je njen tadašnji partner, Obrad Zejak pucao u nju i poslije toga se sam prijavio policiji. Milja je nakon toga ostala nepokretna a preminula je pet godina kasnije u Beogradu.

Preporučeno