Ne postoji osoba na svijetu koja bar jednom nije kupila čuvenu čokoladicu Braco i Seka.

I to se obično kupovalo za djevojčice Seka a za dječake Braco. Mnogi će se složiti sa time da nije postojala ukusnija čokolade od te mliječne čokolade, koja je ogromno zadovoljstvo davala velikom broju djece a i odraslih.

Svi se vrlo dobro sjećaju popularne čokolade Seka i Braco, koja se još uvijek nalazi na policama trgovina u bivšoj SFRJ i to još od davnih 1960-ih.

Plavokosa djevojčica sa omota popularne čokolade se zove Tea Agbaba, koja je kćerka novinara Gradimira Agbabe, a za sliku sa omotu su je uzeli iz vrtića u kojem je bila.

“Bio je to jedan sasvim običan dan i mislim da su tražili po vrtićima djecu, koja bi mogla biti na tim čokoladama, odnosno na omotu, ali su oni sve vrijeme gledali u mene. Odmah su rekli da sam ja ta djevojčica”, ispričala je Tea jednom prilikom za medije.

“Mislim da sam upravo ja ta jer sam bila uvijek nasmijana, braća su mi uvijek govorila da imam te neke dječje obraze i da ih i dan- danas imam. Valjda sam tada baš bila prava “mala cura””, rekla je.

Ona je još uvijek djevojčica sa omota, a kako kaže, njena majka je u prvom mahu bila protiv toga. Međutim, kasnije je shvatila da u tome nema ništa loše, pa je svojoj kćerci dopustila da uljepšava omot ove čokolade koja je i dan danas poznata među najmlađima.

Preporučeno