Portal pod nazivom Mens Health proveo je jednom malo istraživanje te je potvrdio kako više od polovice muškaraca brije svoje pazuhe.

Oko 52 posto njih kažu da je to iz estetskih razloga, a 16 posto njih briju pazuhe zbog toga što im je lakše kada vježbaju. Samo jedan od deset muškaraca kazao je da baš nikad nisu obrijali dlake ispod pazuha.

Tako da ukoliko pitate anketirane muškarce, odgovor je da, trebaju brijati i briju i sada.

Daniel Lieberman profesor sa Sveučilišta Harvard rekao je kako je moguće da dlake ispod pazuha služe kako bi muškarci mirisom znoja privukli veliki broj žena. Odnosno da je to neki prahistorijski instinkt. Ispod pazuha se nalaze apokrine žlijezde koje vam konstantno izlučuju znoj. Taj znoj se sastoji od lipida, steroida, proteina i ostalih hemikalija koje šalju “informacije”.

Na primjer, vašim precima su možda dlake bile potrebne pod pazuhom, kako bi u njima sačuvali miris znoja kako bi privukli partnericu.

Iako za veliki broj muškaraca dlake predstavljaju muškost, međutim, kada je riječ o higijeni preporučuje se da se dlake bar skrate makazama kako bi bar malo smanjili nakupljanje bakterija. Ali, ukoliko nije pravilna higijena, odnosno redovno kupanje, korištenje dezodoransa i parfema, brijanje pauza vam ništa puno nećete moći postići.

Koliko god dlačice predstavljale muškost, puno je ljepše vidjeti pazuh bez dlaka, izgleda puno više higijenski. Ali, žene su takve da im ne smetaju dlake od njenih muškaraca, s toga, nemojte se puno oko toga cimati.

Preporučeno