Ova se žena zarazila korona virusom iako se samoizolovala na pune tri sedmice, a kako je rekla, ona vjeruje da se zarazila preko kesa sa namirnicama koje su joj dostavom donesena na kućna vrata. Naime radi se o Rejčel Brumert i kako je rekla, štitila se od zaraze u svojoj kući u Šarloti, Sjeverna Karolina. Ona inače pati od autoimunog poremećaja, što je svrstava u rizičnu skupinu ljudi. Iz tog razloga je ušla u trosedmicčnu karantenu i na taj način se držala podalje od svih, pa čak i od svog muža koji je živio u drugoj sobi.

Ipak, iako je bila maksimalno oprezna, ona je prije nekoliko dana testirana na virus jer je počela da primjećuje simptome koje do tada nije imala. Vjeruje da je virus pokupila od žene koja joj je dobavljala namirnice i ostavila ih na kućnom pragu, a tom prilikom nije nosila rukavice: “Zaista sam mislila da raim sve kako treba. Jedna dam sam imala kontakt sa drugim ljudima. Totalno sam prestravljena. Iz onoga što čujem o respiratorima, to su užasne stvari. Zaista se nadam da ću ovo moći preležati u svojoj kući”.

Ova žena je do sada patila od suhog kašlja, temperature, zatim gubitka čula mirisa, umora i glavobolje a kaže da je imala problema i sa disanjem. Dodala je da je pored žene koja joj dobavlja namirnice, imala kratki kontakt i sa apotekarom, kada je posljednji put napustila kuću prije 3 sedmice. Prema posljednjim informacijama, u Americi je preminulo 22.000 ljudi, a nedjelju uveče je zabilježeno više od pola miliona zaraženih.

Preporučeno