Vjerujemo da ne postoji osoba koja je bar jednom imala problem sa neprijatnim mirisom iz frižidera.

I iako ga vi redovno održavate i čistite, iz frižidera se idalje ispuštaju neugdni i neprijatni mirisi. Na svu sreću ovaj problem se može vrlo lako riješiti bez ikakvih hemikalija, a uz pomoć slijedećih namirnica.

Jedan stari, najpoznatiji trik za uklanjanje neprijatnog mirisa iz frižidera je raženi hljeb. Potrebno je da isječete pola crnog hljeba na kriške i rasporedite ga po policama u frižideru, već sljedećeg puta kad otvorite svoj frižider, primjetit ćete da svi neugodni mirisi nestaju.

Citrusi su jako dobro odstranjivači neprijatnih mirisa
Potrebno je da isječete jedan limun ili narandžu na kriške, stavite ih na jedan tanjirić i onda ih rasporedite po pilicama u frižideru. Mijenjajte ga svaki drugi dan i osim što će svi mirisi nestati, dobit ćete prirodni osvježivač bez ikakvih hemikalija.

Mlijeko
Mlijeko je isto tako odličan sakupljačan neprijatnih mirisa. Potrebno je da ga sipajte ga u šoljicu i mijenjajte na svaka 24 sata i nemojte ga pokrivati.

Soda bikarbona
Sodu bikarbonu rastvorite u vodi i to u odnosu 1:2 ili 2:3 i rasporedite po uglovima frižidera. Soda zaista ima jako dejstvo, te je možete koristiti i nerastvorenu. Samo je potrebno da je sipate u manje posudice i stavite ih u frižider. Svi mirisi će nestati brže nego što ste mogli i misliti.

Uz pomoć bilo kojeg od ovih trikova učinit ćete da vaš frižider miriše na novo i na svježe.

Preporučeno