Ukoliko se pitate kako da imate više novca u 2021. godini, predstavljamo vam jedan trik koji je zaludio cijeli svijet.

Naime, zove se izazov stotinu koverti, ali ne brinite, ne morate odmah da odete i da kupite njih stotinu, isto će raditi i sa sto papirića.

Odmah da vas upozorimo, ovo nije metoda za ljude koji očekuju da će im novac pasti s neba, novac koji ćete uštedjeti je vaš, zarađeni novac, što znači da ćete morati odoliti porivu da ga potrošite na nešto drugo u toku 2021. godine, zbog toga što će svaki veći trošak biti ozbiljan udarac za štednju.

U čemu je zapravo fora? Napišite na kovertama ili papirićima brojeve, redom, i to od jedan do sto.

Odaberite jedan dan u sedmici i svake nedelje izvucite dva papirića ili dvije koverte. Iznos koji piše na njima morate da pretvorite u eure, saberete i odvojite na stranu. Prije nego što kažete “pa odakle meni sto eura odjednom da stavim u kovertu, ako izvučem broj sto”, zapamtite nekad ćete možda izvuči brojeve kao što je tri i 12 i te sedmice ćete morati na stranu da stavite samo 15 eura.

Pa šta ćete naredne sedmice izvvuči jedan i dvadeset i te sedmice stavljate 21 eura na stranu.

Dejv Remzi čovjek koji je osmislio ovu metodu kazuje da je veliku promjenu u njegovom životu napravilo otkriče da ima stvar koje može zapravo da proda. Za koje je mislio da su mu bile potrebne a ustvari su mu samo skupljale prašinu po kući.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno