Legendarni pjevač uz kojeg smo svi odrastali Toni Benet je u ponedeljak otkrio da je godinama bolest od Alchajmerove bolesti.

Benetova porodica je kazala da se nejgovo stanje polako pogoršava, ali da simptomi i nisu bili odmah uočljivi na samom početku. Porodica ovog 94. godišnjeg džez pjevača je kazala da mu je prvi put dijagnostikovan oblik starosne demencije još 2016. godine i da se njegovi simptomi od tada polako pogoršavaju.

„Postoje trenutci kada mi je jako teško”, iskreno započinje njegova supruga Suzan. “Nije nimalo zabavno svađati se s nekim ko vas ne razumije.”

Udruženje Alchajmera je podržalo odluku porodice Benet da njegovu dijagnozu iznesu u javnost.

„U ime Tonija i svih ljudi koji se suočavaju sa Alchajmerovom bolešću“, kazali su, „i dalje ćemo biti neumoljivi u potrazi za svijetom bez ove bolesti i svih ostalih demencija“.

Za one koji ne znaju ko je Toni Benet, njegovo pravo i puno ime je Anthony Dominick Benedetto, a rođen je u New Yorku trećeg avgusta 1926. godine. On je ameički pjevač popularne muzike i jazza, slikar je i zabavljač. Toni je svoju međunarodnu popularnost postigao sa pjesmom I left my heart in San Francisco”. Danas je Toni jedan od najpoznatijih američkih umjetnika, dobitnik je i 18 Grammyja, dok je prodao više od pedeset miliona albuma.

Ono što je zanimljivo jeste da je Toni u Novembru 1944. godine ubačen u američku vojsku i to u toku posljednjeg stadija Drugog svjetskog rata. Prošao je kroz osnovni trening i tako je postao vojnik.

Preporučeno