Legendarna i jedna od najljepših jugoslovenskih glumica Mira Furlan je umrla u 65. godini života, tako je objavljeno na njenom zvaničnom Twitter profilu.

Mira Furlan je rođena u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine, a živjela je u Americi gdje je emigrirala zajedno sa suprugom zbog rata. U karijeri ona ima brojne zapažene uloge kao što su filmovi: Otac na službenom putu”, “Ljepota poroka”, “Kiklop”. Na društvenoj stranici Twitteru samo stoji poruka oproštaja bez navođenja uzroka smrti.

I ugledni američki Verajaeti je objavio vijest o smrti slavne SFRJ glumice koja je život i karijeru nastavila da gradi u Sjedinjenim Američkim Državama, poslije ratova u bivšoj domovini.

Njen život je bio jako buran, a 1986. godine upoznala je srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. S obzirom da je zbog ljubavi živjela na relaciji BEograd Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optuživali da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je naslijedila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 prijetnji smrću. Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u Sjedinjenim Američkim Državama. Ko joj se jedini našao od pomoći i koje je sve poslove obavljala da bi preživjela to doba.

Vjenčali su se 1993. godine, a 1998. godine su dobili sina kojem su dali ime Marko Lav.

– Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do otoka Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čojvek koji se ne boji ničega. Napokon, rekla sam u sebi.

Preporučeno