Zbog trenutne pandemije korona virusa, donešena je odluka da se svi restorani, kafići i objekti koji se bave prodajom hranom zatvore do daljnjeg. Stoga, svi oni koji bi radili ili došli u neki od pomenutih objekata bi bili primorani da plate kaznu jer su trenutno uvedene zabrane za te aktivnosti. U skoro svim zemljama, kako u regiji, tako i u čitavom svijetu, uveden je policijski sat, a pored toga su na snagu stupile i zabrane maloljetnicima i osobama koje su straije od 65 godina da izlaze napolje.

Međutim, isto tako postoje kazne jer ima osoba koje svakodnevno lrše zakon i pravila. Tako je u jendom od kafića boravilo 6 muškaraca i jedna žena, starosti između 42 i 53 godine, a među njima je bio i vlasnik pomenutog kafića. u jednoj zajedničkoj akciji komunalne policijie i policajaca PS Rakovice u VIdikovačnom vijencu 104 u lokalu koji se zove “Sklonište”, uhapšeno je 7 osoba koji su u tom lokalu konzumirali piće. Na ovaj način je zvanično prekršen Zakon o zabrani masovnog okupljanja u zatvorenom prostoru, a pored toga je prekšen i Zakon o zabrani usluživanja pića.

Stoga, utvrdilo se daje kafić radio bez dozvole, jer je trebao da bude zatvoren, a što je još više interesantno, jeste to što pomenuti kafić nije ni imao dozvolu za rad od prije jer nije bio registrovan. Poslije dugo konsultovanja sa dežurnim tužiocem Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, svi uhapšeni su privedeni zbog krivičnog djela napostupanje po zdravstvenim pravilima i propisaim za vrijeme vanrednog stanja u državi. Trenutno se svi nalaze u pritvoru gdje će biti zadržani 48 sati.

Preporučeno