Kao što je svima već manje više poznato Marko Nikolić, legenda jugoslovenskog glumišta je preminuo u sedamdeset i drugoj godini života. Glumac je naime vodio tešku bitku sa opakom bolešću a da mu je to sve jako teško padalo on je sam priznao prilikom jednog intervjua koji je dao petog maja prošle godine. On je tada mislio da se oporavio od bolesti i da se ona neće vratiti.


On je tada rekao da je preživio i da je bio na samoj ivici. Rekao je da je to jako strašno i da ne postoje nikakvi odbrambeni mehanizmi kada su takve stvari u pitanju. On je istakao da kada čovjek dođe u situaciju da se bori sa nestankom tada čovjek misli na svoju porodicu, psa, na one najljepše trenutke, na pecanje, čamac, Dunav. Gigo je istakao da je strah ogroman pa više ne pije, ne jede meso niti pušu.

Istakao je da je prije bolesti bio gurman.
Kada su ga upitali da li postoji nešto za čime u životu žali rekao je da kada bi razmišljao i nabrajao stvari za kojima žali u tom slučaju bi više vremena proveo u tome nego u onom što je proveo života.


O bolesti je rekao da ju je samo odložio i da svi moramo kad-tad otići ali da je prirodni odlazak puno ljepšio od onog vještačkog.

Preporučeno
Loading..