U Republici Srpskoj se ovih dana odvilo nešto zaista lijepo, a vijest su prenijeli brojni mediji iz regiona, uključujući i Kurir.rs.

Naime, u 24 sata se na području Republike Srpske dogodio pravi „baby boom“, pa se tako u roku od 24 sata rodilo čak 35 beba, što je oborilo dosadašnji rekord od dvadeset rođenih beba u toku 24 sata. Kako god, kako prenosi i RTRS, najviše žena se porodilo u tom periodu u Banja Luci, gdje je rođeno 14 beba, dok ih je u Doboju rođeno 10, a u Prijedori četiri. Na kraju, u Foči su rođene tri bebe, u Bijeljeni dvije, a spisku su se pridružile i po jedna rođene u Istočnom Sarajevu, te u Gradiški.

Ovaj rekord za koji se mnogi slažu da je jedan od najljepših na svijetu nikad dosad nije uspio da dosegne ovaj broj, a maksimum je dosad bio oko dvadeset beba. Taj rekord je postavljen još 2015. godine, da bi se kroz naredne dvije godine ponovo nastavio i opet zadržao na toj cifri.

Ipak, očigledno je 2019. godina nešto više posebna, pa je taj broj sada skoro duplo veći. Novopečenim roditeljima želimo sve najbolje od srca, puno sreće i strpljenja sa njihovim mališanima, a ostaje da vidimo kada će se ponovo ovaj rekord srušiti.

Rado bismo čuli da li i vi imate priče o nekim neobičnim rekordima, a ukoliko je to slučaj, podijelite ih s nama u komentarima ili nam pišite, kako uvijek rado čitamo vaša mišljenja i stavove do kojih nam je itekako stalo.