I tokom vanrednog stanja Slađana Tomašević svakoga dana ide na posao kako bi svojim vjernim gledaocima RTS televizije prenijela svježe informacije. Urednica “Beogradske hronike” rekla je da se pridržava svih propisanih mjera sigurnosti i da se maksimalno trudi da na malim ekranima djeluje mirno i staloženo, iako je mnogo zabrinuta za život svog prijatelja. “Kada na ovo sve imate još i tu nesreću da vam se drug, koji je jako mlad i sportski tip, a prije svega divan čovjek, nađe na respiratoru, i koji se bori za svoj život, tada shvatite da život nikako ne može da bude fer i da morate da budete itekeko disciplinovani.

Vidite da niko nije pošteđen i stvarno morate da uradite apsolutno sve što je u vašoj moći. Na taj način štitite i sebe i druge oko vas”, rekla je ona. Neprijatelj je sada nevidljiv pa je zbog toga teško se boriti sa njim. “Smatram da jeste! Dok se čitava situacija odvijala samo u Wuhanu, svima je djelovao nekako daleko i nestvarno. U “Beogradskoj hronici” sam imala goste koji su doktori i sa njima sam mnogo razgovarala na temu korona virusa.

Svi su bili iskreni i rekli su da je ovaj soj virusa velika nepoznanica u svijetu, i da svi govore na osnovu iskustva svojih kolega iz Kine, ali da ima velikih nedoumica. Priroda nam je još jednom pokazala koliko je ona zapravo čudo, i da svi mi na planeti moramo da stanemo i poslušamo šta nam ima za reći. Mi imamo izvrsne doktore, medicinare, i ja imam apsolutno povjerenje u njih, oni su naši heroji. Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Preporučeno