Ova je metoda posebno korisna za sve one koji u svom dom imaju kućnog ljubimca, kao i one koji posjeduju mnogo odjeće koja je tamna. Prosječna osoba troši oko četiri sata sedmično kako bi oprala svoj veš, a iako moderne veš mašine većinu posla odrade same, rezultat pranja se može značajno poboljšati jednim izuzetno jednostavnim trikom. Ova metoda je posedno upotrebljiva kod ljudi koji posjeduju kućne ljubimce. Naime, radi se o tome da stavite jednu vlažnu maramicu u mašinu prije nego što stavite veš.

Rezultati bi trebali da budu vidljivi odmah, što zaista premašuje svako očekivanje. Dobit ćete odjeću bez dlačica i mucica jer vlažne maramice imaju privlačno dejstvo za njih. Sada se postavlja pitanje kako to pravilno izvesti. Bitno je da na svku mapinu veša koja otprilike broji oko 7 do 8 kilograma rublja ne stavite više od 3 blažne maramice odjednom. U trenutku kada se bubanj počne okretati, vlažne maramice će se pomiješati zajedno sa odjećom te će na taj način pokupiti sve dlake i krzno. Stoga je potrebno da kod svakog pranja koristite novu maramicu koju ste prethodno izvukli iz paketa. Ono što je jako bitno jeste da maramice budu dovoljno čvrste i guste, kako se ne bi raspale prilikom pranja, a to se vrlo lako može provjeriti na taj način što ćete da je ptobate potrgati rukama.

Ako ne uspijete ili vam je potrebno jako puno snage, dovoljno su čvrste. Nipođto ne ubacujte papirne maramice umjesto vlažnih jer će se one priliko šranja raspasti i stvoriće samo još više mrvica te će izgledati samo još gor. Ukoliko pak ne želite da vam odjeća poprimi miris vlažnih maramica, onda koristite one antibakterijske ili one bez mirisa, a nije loše ni da stavite malo omekšivača kako bi prikrio miris maramica.

Preporučeno