Jedno od istraživanja je pokazalo da je samo jedna trećina stanovnika u stanju da na vrijeme prepozna simptome koji nagovještavaju ovo stanje i započnu liječenje.

Radi se o anksioznosti. Simptomi koji ukazuju da i vi imate anksioznost su:

– ruke i noge su vam većinom hladnom, ovo ukazuje na to da krvotok nije usmjeren na te dijelove tijela, nego je više usmjeren od donjih i gornjih ekstremiteta.
– kada gutate osjetite da nemate dovoljno kiseonika i da često zjevate.
– ukoliko imate problema sa nadutosti stomaka pokušajte da izbjegavate gutate puno kiseonika, zbog toga što tada crijeva postaju osjetljivija.

Ako ste primjetili bilo koji od ovih simptoma posavjetuj te se sa doktorom kako bi na vrijeme postavio dijagnozu, te vam je odredio liječenje.

Možete se opustiti uz pomoć lovorovog lista. Grci su u drevna vremena, prepoznali ljekovita svojstva ovog začina, zbog toga su ga koristili u medicini.

Neobičan miris lovora ima nevjerovatno umirujuće dejstvo na nas, a ima i mnoge druge korisne namjene.

Lovor se odlikuje jakim protivupalnim kao i umirujućim svojstvima, a bori se i protiv epilepsije, ali i oslobađanje disajnih puteva. Ako ste pod stresom imate visok krvni pritisak, nesanicu, lovor vam može pomoći te se preporučuje svima onima koji žele da kontrolišu holesterol.

Postoji par načina da konzumirate lovorov list, a možete ga konzumirati u jelima, kuhajući ga u ključaloj vodi. Poslij ključanja, dim će se postepeno širiti prostorom što će vas opustiti. Zbog toga se pobrinite za vaše raspoloženje i koristite lovorov list.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno