Jedno istraživanje je pokazalo da je samo jedna trećina stanovnika u stanju da na vrijeme prepozna simptome koji nagovještavaju ovo stanje i da započnu liječenje.

Radi se o anksioznosti.

Simptomi koji ukazuju da imate anksioznost su:
– noge i ruke su vam većinom hladne, a to ukazuje na to da krvotok nije usmjeren na te dijelove tijela, nego je više usmjeren od gornjih i donjih ekstremiteta.

– kada gutate osjetei da nemate dovoljno kiseonika i da često zjevate.

– ako imate problema sa nadutosti stomaka pokušajte da izbjegavate pretjetano gutanje, jer vjerovatno gutate mnogo kiseionika, jer tada crijeva postaju osjetljivija.

Ako ste primjetili bilo koji od ovih simptoma posavjetujte se sa doktorom kako bi na vrijeme postavio pravu dijagnozu, te vam odredio liječenje.

Opustite se uz pomoć lovorovog lista.

Grci su u drevne vremena, prepoznali ljekovita svojstva lovora, zbog toga su ga kositili i u medicini. Neobičan miris lovora ima nevjerovatno umirujuće dejstvo na nas, ali i mnoge druge korisne namjene.

Lovor se odlikuje jakim protivupalnim kao i umirujućim svojstvima, on se bori protvi epilepsije, ali i oslobađanje disajnih puteva. Ako ste pod stresom imate visoki krvni pritisa, nesanicu, lovor može da pomogne i preporučuje se svim onim koji žele da kontrolušu holesterol.

Postoji par načina da konzumirate lovorov list, a možete da ga knzumirate u jelima, kihajući ga u ključaloj vodi. Poslije ključanja, dom će postepeno da se širi tim prostorom što će vas opustiti. Na ovaj način ćete se pobrinuti za vaše raspoloženje.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno