Cijena struje i ove godine se povećala, pa će ljudi na sve načine pokušavati da račun za struju bude što manji.

Svi prvo posežu za gašenjem svijetla, i to stoji, ali morate znati da su svjetla skoro najmanji potrošači struje. Nećete vjerovati šta vam povećava račun za struju, a svaka kuća ga danas ima. To je ruter za wi fi.

Ukoliko je slučaj da imate ruter koji se ne može isključiti, bar nabavite ruter koji ima opciju da se bar ugasi wi fi onda kada on nije u upotrebi.

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše dosta struje, vjerovatno vam na umu uopšte ne pada jedan skromni ruter za spajanje na internet. Ali ukoliko ga ostavite uključenog cijeli dan, potrošit će struje kao i frižider, da ne povjerujete.

Zbog toga bi trebalo da se obrati pažnja na energetski učinak rutera prije nego što se kupite i uvjerite se da ima najmanju moguću potrošnju električne energije kad je uključen i u stand by modu, tako piše Alo .rs.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posevno važno ukoliko se ruter ne može da se isključi zbog toga što se njime koristi i telefonska linija.

Ukoliko je ovo slučaj, savjet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se bar ugasi wi fi onda kada nije u upotrebi. Na ovaj način moći ćete da itekako uštedite na računu za električnu energiju.

Preporučeno