Veliki broj žena muku muči sa dlačicama koje se nalaze iznad gornje usne. Žene na Bliskom isotku vjekovima koriste ovu smjesu, a već neko vrijeme je popularna i u Americi. Njen sastav je u potpunosti prirodan, a pored toga što uklanja dlačice, djeluje i umirujuće. Ukoliko sam se vosak više smučio ili one dosadne i bolne trake za depilaciju, ili pak neki hemijski preparati koji nikao nisu dobri za vašu kožu, vrijeme je da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

Jedna od prednosti ove smjese je štio se jako brzo priprema, a lice vas neće peći, jer ova smjesa u sebi ne sadrži nikakve hemikalije. U potpunosti je prirodno, a najbolje od svega jeste što je zaista djelotvorna. Sve što će vam trebati za pripremu ove smjese je 2 kašike meda, 1 kašika zobene kaše i dvije kašike soka od limuna. Sve navedene sastojke dobro pomiješajte kako biste dobili ujednačenu i glatku smjesu. Zatim je utrljajte na mjesta sa kojeg se želite da uklonite dlačice praveći kružne i lagane pokrete. Smjesu zatim ostavite nekih 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Nakon toga nanesite hidratantnu kremu kako bi koža mogla da ostane njegovana. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta sedmično kako bi rezultati bili što bolji. U roku od samo mjesec dana će vaše dlačice u potpunosti da nestanu. Stoga ukoliko imate problema sa dlačicama. savjetujemo vam da što prije probajte ovaj recept, jer ne samo da je jeftin i djelotvoran nego se i jako przo napravi.

Preporučeno