Dosad ste se sigurno i vi u više navrata uvjerili u to da su pojedine djevojke spremne da urade baš sve ako će im to pomoći da izgledaju što bolje. Tako razmišlja i Korana Marović, koja je odlučila da isproba jedan od najnovijih azijskih trendova, a po onome što ona kaže, uvijek je bila zainteresirana za nove stvari, pa tako kada je saznala za ovu rutinu, nije puno razmišljala prije nego je započela svoj mali eksperiment.

Naime, Korana je čula da umivanje mineralnom ili kako je kod nas popularnije, kiselom vodom može da napravi velike promjene na našem licu. Tako je Korana odlučila da sedam dana, ujutru u navečer umjesto obične vode, koristi mineralnu, a kako ona tvrdi, već poslije samog prvog umivanja, primjetila je da joj je koža mekša nego što je to inače slučaj. Koristila je gelove za čišćenje lica kao i uvijek, a onda je primjetila da joj mineralna voda isušuje i akne.

Negativna strana je što je isušivala i druge dijelove lica, ali to je uspjela da izbalansira uz hidratizirajuće kreme, pa joj se ovaj eksperiment u svakom slučaju isplatio. Upozorila je sve one koji imaju suhu kožu, da prvo umivanje mineralnom rade nekoliko puta sedmično dok se njihova koža ne navikne, a da tek onda krenu da to pretvore u svoju rutinu.

Ona tvrdi da se zbog mekoće kao i zbog manje akni na licu ovaj način definitivno isplati, a najbolje bi bilo da i vi to isprobate na sebi, a onda u svakom slučaju rezultate podijelite s nama!

Preporučeno
Loading..