Jedan od najpoznatijih indijskih glumaca koji se pretežno pojavljivao u komičnim filmovina i dramatičnim serijama, jučer je preminuo.

Glumac po imenu Jaya Prakash Reddy rođen je u Sirvelu u okrugu Kurnool u državi Andhra Pradesh, koja se nalazi u Indiji, gdje je živio od samog početka, pa sve do kraja svog života.

Vrlo je zanimljivo da je u svojoj zemlji bio jedan od najpoznatijih glumaca, a nikad nije otišao iz nje, niti ga je ikada privlačio Holivud. Još jedna zanimljiva činjenica je da je on iamo veći broj uloga nego veliki broj Holivudskih glumaca koji su stekli ogromnu popularnost u cijelom svijetu.

U samu žižu javnosti je došao sa igranim filmom Samarasimha Reddi, gdje je igrao ulogu Veere Raghave Reddi koji je postao jako popularan svugdje u svijetu. Osim uloga koje su obično bile uloge negativaca, glumio je pretežno u komičnim filmovima.

Preminuo je ovog utorka, osmog septembra 2020. godine, u svom prebivalištu u Gunturu i to zbog srčanog zastoja, iako su mnogi pomislili da se radi o zarazi korona virusom.

Ovo je ogroman gubitak koji će pamtiti cijela indijska kinematografija. Ono što je jako dobro jeste da će ga mnogi pamtiti po njegovim ulogama i legendarnim filmovima koji će vječno ostati iza njega. Ali kako mnogi kažu, poslije njega neće imati nikada više kvalitetnog glumca kao što je bio on, koji ih je nasmijavao i ujedno oduševljavao ulogama koje je dobijao kada je snimao filmove.

Preporučeno