Prema feng šui tradiciji vjeruje se da figura žabe, koja je poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak, obilje ali i novac u dom koji ju posjeduje.

U Kini ova žaba se još naziva Chan Chu i vjeruje se da u noći punog Mjeseca možete da očekujete dobre vijesti po pitanju materijalnog stanja, ukoliko energija žabe novca vlada u vašoj kući.

Postoji nekoliko vrsta ove sretne figure, ali feng šui pravila ističu da je najdjelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, zbog toga što, po glegendi ova žba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom ćošetu vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, nego je veliki broj ljudi čuvaju i na radnom jestu kako bi privukli bogastvu ali i napredak na poslu.

Ali, nije dovoljno samo da imate žabu novca, nego i da je stavite na određeno mjesto, tako savjetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko žabu postavite na mjesto suprotnog feng šui pravilima možete da privučete negativnu energiju i da svaki dan odbijate obilje od sebe.

Idealna mjesta na koja treba da postavite ovu žabu novca po feng šui pravilima:

– Postavite ovu žabu u blizini ulaznih vrata kuće.
– Glava žabe da bude okrenuta ka unutra.
– Najbolju energiju privlači ukoliko je čuvate u dnevnoj sobi, pogotovo ako imate privatan biznis.
– Za napredak u karijeri postavite je u sjevernom dijelu dnevne sobe.
– Stavite je na sto, kao što je na primjer stočić za kafu.
– Ukoliko radite u kancelariji čuvajte je na vidljivom mjestu na stolu.

Preporučeno