Veliki broj zemalja danas muku muči sa novim korona virusom koji se pojavio početkom godine, i koji je sada zavladio čitavim svijetom. Iako postojie zemlje koje su se u potpunosti oslobodile uticaja ovog virusa, neke su još uvijek u karantinu. S obzirom da je jedno duže vrijeme Italija bila prva ako se u obzir uzme broj zaraženih, svi su se pitali kada će ova država da u potpunosti izađe iz karantina. Međutim, sada smo dobili i te infirmacije. Italijanska vlada je odlučila da karantin koji treba da potraje sve do 13. aprila, produži do trećeg maja, tako su prenijeli tamođnji mediji, koji se pozivaju na izvore iz sindikata.

Premijer Italije Đuzetpe Konte je saopštio ovu odluku, koja još uvijek nije zvanično saopštena građanstvu Italije, na sastanku u četvrtak uveče sa predstavnicima vlade, sindikata i poslodavaca. “Stop do 3. maja, a onda izlazimo” piše u listu “Stampa” dok je “Korijere dela sera” na svojoj naslovnoj strani napisao “Italija zatvorena do trećeg maja”. Mediji su pored toga dodali da će vjerovatno do 3. maja ponovo biti otvorene neke radnje kao i preduzeća. List “Republika” je naveo da će zadnji kojima će biti odobreno otvaranje su one ustanove koje su se prve i zatvorile, a to su restorani, barovi, škole, i sportske hale.

Za sada nije poznato kada bise ovo moglo desiti. Kada se u obzir uzme naš region, ova informacija još uvijek nije poznata. Skoro sve države ostaju u karantinu do daljnjeg. Kako bi se što prije stalo u kraj ovom virusu, građani se mole da ostanu u svojim domovima i da ih ne napuštaju bez prijekog razloga.

Preporučeno