Ako ste dobili par kilograma viška u toku izolacije, a plašite se da će se i dalje nagomilavati, postoji jako efikasan način da u jako kratkom, preciznije za jedan dan izgubite tri kilograma,a da to ne ugrozi vaše zdravlje.

Radi se o takozvanoj “Mjesečevoj dijeti”, koja se primjenjuje svaki put kad je Mjesec pun ili kada je mlad. Ova dijeta omogućava da se u jako kratkom roku riješite toksina i viška tečnosti koje se nagomilavaju u vašem organizmu, a slijedeći mlad Mjesec očekujemo 14. decembra.

Pravila dijete
Vaša dijeta treba da počne onog momenta kada počinje mlad Mjesec, odnosno kada ulazi u novu fazu, a kako bi vam bilo lakše koristite tabele mjesečevih mjena. Dijeta traje puna 24 sata od početka mladog mjeseca.

Jelovnik u vrijeme mjesečeve dijete
Za vrijeme posta, smije se konzumirati samo tečnost i ništa više. Najbolje je da to bude obična negaziana voda ili blagi biljni čaj koji nije zaslađen. Dozvoljeni su i prirodni voćni sokovi, ali bez aditiva i šećera. Bilo koja čvrsta hrana nije dozovljena, kao ni mlijeko a ni alkohol. Potrebna količina vode koju bi u organizam trebalo unijeti za vrijeme posta je tri do četiri litra vode, a ukoliko osjetite neizdrživu glad, popijte čašu prirodnog soka od povrća.

Mjesečeva dijeta i vježbanje
Fizička aktivnost za vrijeme od 24 sata trajanja posta je dozovljena čak i poželjna zbog toga što će čak i lagana šetnja pomoći pri mršavljenu i ubrzaće proces detoksikacije, odnosno izbacivanja svih otrova i štetnih materija iz tijela.

Preporučeno