Vrijeme je pandemije, koja sada traje skoro godinu dana.

Veliki broj ljudi su izgubili posao, pa skoro nikakvih primanja mjesečno nemaju. Sve je to zbog toga što je korona dovela da se veliki broj firmi i malih obrta zatvori. U ovo vrijeme kada je ekonomija na koljenima, vrlo je važno da se uštedi svaki dinar koji može, pa tako mi za vas imamo super trik preko kojeg ćete uštediti novac za tablete za mašinu za suđe, koje su, svi dobro znamo, poprilično skupe.

U trenutku kada se sve više okrećemo prirodnim sredstvima za čišćenje, podatak da možemo sami da napravimo tablete za mašinu za pranje suđa, i to od samo par sastojaka, prosto je zlata vrijedan.

Sastojke koji su vam potrebni sigurno već imate u svojoj kuhinji, a ono što vam treba je slijedeće:
– šolja sode bikarbone
– četvrtina šoljice limunske kiseline i
– deterdžent za suđe

Postupak je slijedeći:
Pomiješajte šolju sode bikarbone, sa četvrtinom šoljicel imunske kiseline i kašiku deterdženta za suđe. Kada dobijete smjesu, nakon što ste je dobro izmješali, izlijte je u silikonske kalupe za led i ostavite u frižideru da se sve to lijepo stegne. Ova mjera vam je dovoljna za oko 18 tableta, pa ukoliko želite više, slobodno napravite duplu smjeru i koristite dva kalupa.

Posuđe će biti čisto kao i sa kupovnim tabletama za pranje suđa, a ono što je najbolje od svega uštedit ćete novac, ali i čuvati svoje zdravlje, s obzirom da u ovim tabletama nema štetnih hemikalija.

Preporučeno