Često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o nekim zaista neobičnim, a ipak korisnim trikovima koji vam mogu pomoći da sami sebi olakšate neke svakodnevne zadatke. Isto tako uvijek biste trebali na prvo mjesto da stavljate brigu o sebi, a u našem današnjem članku vam donosimo nešto što će u svakom slučaju da bude od velike koristi za vaše lice.

Naime, svima je već od ranije poznato da je kiseli kupus zaista prepun vitamina i minerala, ali kladimo se da dosad niste imali priliku da čujete da ljudi znaju stavljati list kiselog kupusa na svoje lice. Naime, to rade zbog vitamina C, zatim beta karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra koji se nalaze u kiselom kupusu. Inače se kiseljenjem ovi vitamini i minerali mogu još više dovesti do izražaja zbog toga što se lakše apsorbuju.

Uglavnom svi ovu namirnicu unose u svoj organizam kada požele da ojačaju svoj imunološki sistem, ali ako želite da napravite neku detoksikaciju kože, onda vam ni ovo nije loša metoda. Maska od jednog lista kiselog kupusa će naprosto da nahrani vaše lice važnim nutrijentima, pa će ono da postane elastično, mekano i glatko.

Bit će dovoljno da list drži na suhoj, prethodno opranoj koži nekih deset do petnaest minuta, a najlakše će vam biti ako budete ležali dok držite list na svom listu. Koristan je trik da izlomite list na mjestima gdje su korijen i žile, te će na taj način minerali lakše da dođu do vaše kože. Da li ste probali ovo dosad?

Preporučeno
Loading..