U današnjem članku vam donosimo korisne trikove koji će učiniti da izgledate savršeno.

1. Riješite se mitiresa za nekoliko minuta
Ukoliko imate mitisere i ako vam stvaraju velike probleme u smislu da vam kvare izgled kože, onda možete koristiti ovu brzu masku. Potrebno je da umješate med i cimet dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zatim je potrebno da je nanesete na lice u tankom sloju preko mitisera koristeći štapić za uši. Zatim je ostavite neka djeluje narednih 5 do 10 minuta, a onda je ispretite.

2. Ukolite podočnjake

Da biste uspješno maskirali neke od nedostataka, pokušajte sa bojama. Recimo zelena će nautralizirati bilo kakve upale, roza boja vam može posvijetliti kožu, dok će žuta maskirati male ožiljk, a narandžasta će pomoći u maskiranju podočnjaka od nespavanja.

3. Prirodni solarij za 15 min

Nije potrebno da idete u solariji kako bi dobili tamniju boju kože. Kremu za toniranje možete napravit imjepanjem svoje najdraže hidratantne kreme i kakaa. Morate imati na umu da boja ove smjese mora biti malo tamnija od željene boje.

4. Punije usne

Vjerovali ili ne, da bi vam usne bile zapanjujuće, možete ih poveći uz pomož četkice za zube, cimeta, šećera i malo maslinovog ulja. Ono što je potrebno da uradite jeste da šećer nanesete na zube, a nakon toga lagano očistite usne. Nakon toga, nanesite mješavinu cimeta i maslinovog ulja.

5. Vazelin za grudi

Ako želite da zadržite lijep oblik grudi, slobodno ih namažite vazelinom svake večeri prije odlaska u krevet. Nakon samo dvije sedmice primjetit ćete da je vaša koža postala čvršća, a vaše dojke mnogo ljepše.

Preporučeno