Kao što već velika večina ljudi zna, zdravlje je osnovna dugog života, a da bi nam zdravlje bilo što kvalitetnije potrebno je da posebno obratimo pažnju na našu ishranu, te je potrebno da budemo pto više fizički aktivni. Iz tog se razloga toplo preporučuje ova smjesa koju treba jesti za doručak, a svi oni koji su je probali tvrde da su se svaki put nakon konzumiranja ove smejse, osjećali mnogo bolje, a primjetili su i da im se salo koje se godinama taložilo na području stomaka, polako počelo topiti.

Za ovu smjesu će vam biti potrebno: 300 ml kefira, sedam suhih šljiva, dvije kašike zobenih pahuljica, kašika lanenih sjemenki i jedna kašika kakaa u prahu. Priprema je vrlo lagana. Prvo suhe šljive je potrebno preliti sa 100 mililitara vode koja je prethodno prokuhala, i onda se sve tako ostavi jedno desetak minuta, a u drugoj se posudi za to vrijeme pomiješaju zobene pahuljice, kakao i lan, pa se onda čitava ta smjesa zalije kefirom. Zatim izvadite šljive iz vode, onda ih isjeckate, pa ih potom pomiješate sa ostatkom namirnica. Možda niste bili ni svjesni svih blagodeti suhih šljiva, a u nastavku teksta se možete upoznati sa svim vrijednostima ovog voća:

One zadržavaju sve hranjive nutrijente i nakon procesa sušenja, te na taj način predstavljaju pravu energetsku bombu. Malo je poznato da jedna mala šoljica suhih šljiva u sebi sadrži 12,4 g vlakana koja su izrazito dobra za sve one koji pate od zatvora. Sa suhim šljivama moguće je zadovoljiti dnevne potrebe sa vitaminom K, a ovaj je vitamin važan kod zgrušavanja krvi.

Preporučeno
Loading..