Ovdje možete naći podatak za prekidanje neugodne tišine na dejtovima, i potencijalno stvaranje još veće neugode, ali dobro sad, bitno je da se ugasi prvi požar, znate li da većina Azijata nikad ne mora da koristi dezedorans.

Objašnjenje počinje jednom jednostavnom informacijom, dakle, bakterije žive na koži i one su ustvari uzrok lošeg mirisa na mokrim dijelovima tijela, ne znoj sam po sebi.

NEdavno istraživanje znanstvenika koji su iz Bristola je pokazalo da “miris” znoja zavisi o specifičnom genu ABCC11 koji kod Azijata često nije prisutan u genomu. U početku su mislili da ovaj gen određuje činjenicu hoće li vosak iz ušiju da bude suh ili vlažan, ali se ispostavilo da isti gen ima uticaj na miris znoja.

Istraživanje koje je sprovedeno je pokazalo da oko 90 posto Azijata ima suhi vosak dok je kod Europljana skroz suprotno. S obzirom da nemaju specifičnog gena za stvaranje vlage Azijati ne proizvode tvari kojima se hrane bakterije i zbog toga njihov znoj nema nikakvih mirisa.

Nažalost, Europljani nisu te sreće te ih ima samo tri posto nema gen ABCC11 te im znoj ne stvara nikakve neugodne mirise.

Bez obzira na to, vrlo je važno koje dezedoranse koristite, s obzirom da većina njih sadrži materije koje su jako štetne za vas i vaše zdravlje. Dakle, kada dođete u market s namjerom da kupite dezodorans, pazite koji uzimate zbog toga što to može uzrokovati još više smradova i problema. Zato povedite računa šta koristite s obzirom da mi Europljani nismo sreće kao Azijati.

Preporučeno