Često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o nekim zaista nevjerovatnim savjetima i trikovima, ali dokle god nešto funkcioniše, nema razloga zbog čega to ne biste isprobali, zar ne? U našem današnjem članku vam pak donosimo jedan trik koji biste kad tad svi mogli da iskoristite, kako je riječ o svakodnevnoj aktivnosti koja će vam sigurno nekad dobro doći. Naime, riječ je o jednoj nesvakodnevnoj taktici pomoću koje možete sušiti svoj veš.

Ova metoda inače nije tako popularna, pa nije nikakvo čudo što su u posljednje vrijeme svi počeli da je dijele na društvenim mrežama, kako bi pokazali ljudima da sušenje veša u stanu ili na terasi na raznim sušilicama nisu zapravo jedine opcije koje svi mi imamo na raspolaganju. Jedna korisnica je tako podijelila kako još možete da osušite velike količine odjeće.

Tako naprimjer ako koristite štipaljke za veš, nema potrebe da ga prebacujete preko žice, nego je sasvim dovoljno da ga slažete uporedo, kako ćete na taj način uspjeti da mnogo više odjeće okačite u isto vrijeme na svoje sušilice. Ovo je posebno praktično ako imate puno manjih odjevnih predmeta u isto vrijeme da se suši, kao što su bluze, majice ili suknje.

Ipak, postoji i mana kod ove metode. Naime, kako postavljate veš jako blizu jedan drugog, to znači da među vašom odjećom ima mnogo manje slobodnog prostora za dotok vazduha, što će pak da rezultuje time da će veš znatno sporije da se suši nego što ste vi inače navikli, a to i nije baš uvijek tako poželjno, zar ne?

Preporučeno
Loading..