Ponekad nismo ni svjesni da prilikom održavanje higijene u našem domaćinstvu pravimo neke greške koje mogu da naude i nama, ali i našim ukućanima. Zbog toga su društvene mreže danas postale jako korisna stvar koje možete iskoristiti kao izvor informacija šta biste trebali da promijenite kada su u pitanju vaše navike prilikom čišćenja. U našem današnjem članku ćemo govoriti o tome koje su to najveće greške koje žene prave prilikom pranja odjeće.

Naime, većina žena vjeruje u to da više deterdženta ujedno znači i čistija odjeća, ali je to zapravo greška koju većina radi. Naime, činjenica je da zbog previše opranih peškira ljudi mogu da dobiju osip na svojoj koži ili neku drugu vrstu iritacije, kako se višak sapuna zalijepi za tkaninu, a onda se zagrijava sušenjem. Primjetit ćete da naprimjer peškiri kada ih vadite iz sušilice imaju mekanu teksturu i izgledaju lijepo, ali već sljedećeg dana poprimaju grublji oblik.

Prilikom upotrebe deterdženta u svom domu i u veš mašini biste trebali da se vodite idejom da što manje stavite, da će rezultat da bude bolji. Naime, s prednje strane u mašinu za veš će biti dovoljno da stavite tek osminu preporučene količine praška ili tečnosti.

Ako imate mašine koje se pune odozgo, onda se preporučuje da koristite četvrtinu iste količine. Kako god, ako želite da smanjite vrijeme koje je potrebno vašem vešu da se osuši, onda je ono što treba da uradite jeste da ubacite suhi peškir u svoju mašinu, a na taj način ćete uvidjeti da će se mokra odjeća osušiti tri puta brže.

Preporučeno
Loading..