Vlasi kose i bujna kosa su uvijek poželjni, međutim dlake koje se nalaze na nekim drugim dijelovima tijela mogu da budu problematične. Međutim, dlake na nekim nepoželjnim mjestima mogu da predstavljaju ogroman estetski problem a nekada im se pridaje i medicinski, socijalni i kulturni značaj.

Od najranijih početaka ljudske historije čovjek vodi ogromne bitke sa nepoželjnim dlakama te ih na najrazličitije načine pokušava ukloniti. Jedna od najpoznatijih metoda za uklanjanje dlaka je Kleopatrina maska koja se pravi na bazi limuna i meda. Pored te maske postoje i neke druge metode: Vosak, čupanje, brijanje, elektro epilacija, enzimska depilacija ali sve pomenute metode su uglavnom bolne.


Iz tog razloga mi vam donosimo jednu jako jednostavnu metodu pomoću koje se mogu ukloniti neželjene dlake. Ovaj način uklanjanja je potpuno bezbolan a vaša koža će da bude jako nježna i glatka a tajna svega je domaći sirup.

Potrebna vam četvrtina šolje aloe vere gela, četvrtina tečnog kastilj sapuna, kašika bademovog ili aloe vera gela, četvrtina mlake destilovane vode, te nekoliko kapi eteričnog ulja i jedna plastična boca tečnog sapuna.

Pomenute sastojke treba dobro izmiješati a zatim nasuti u bocu. Bocu malo protresti sa sadržajem koji se nalazi unutra a ovo trebate koristiti kada se tuširate.

Preporučeno
Loading..