Moja vjerenica i ja smo u zadnje vrijeme razdvojeni i trenutno vodimo vezu na daljinu, živimo u različitim državama radi posla. Stvarno sam je volio i odgovarala mi je kao osoba, međutim nešto se nepredviđeno desilo. Prije nekoliko mjeseci sam upoznao jednu djevojku na poslu sa kojom sam počeo da se družim i privatno. Mešutim nakon nekog vremena sam shvatio kako mi sve više odgovara. U početku je to bilo čisto prijateljski, ali je kasnije preraslo u nešto više.

S vremenom shvatio sam da je to osoba sakojom želim da provodim sve više vremena i to me iznutra izjedalo. Malo je djetinjasta, ali kada treba biti ozbiljna, ozbiljna je. Humor je isti kao i moj, imamo hiljadu tema za razgovor, jako je dobra osoba, opuštena je, nije ukočena, inteligentna, lijepa, zgodna, ma sve sve naj. I onda sam shvatio da sam se zaljubio u nju, nažalost. Shvatio sam da to nije nešto prolazno, kada se razumno pogleda, više mi odgovara od vjerenice. Vjerenica i ja treba da se vidimo za dvije sedmice i tada planiram da raskinem sa njom.

Sve ću joj priznati, jer ne mogu da krijem stvari od nje, zaslužuje barem da budem iskren. A tek nakon toga svega ću pokušati nešto sa drugaricom, pa ako uspije dobro je, a ako ne, preboljeću, šta da se radi. Iskreno, ne želim da varam i pokušavam nešto sa drugaricom prije nego što raskinem zaruke. Nisam tip osobe koja laže i mulja, tako da ću biti iskren i reći joj sve u lice.

Preporučeno